Kreon - solutii pentru masurarea 3D

Compania Kreon Technologies produce scanere laser 3D si brate de masurare. Kreon este un expert in solutii de masurare pentru diverse aplicatii, cum ar fi controlul calitatii, inspectia 3D, compararea CAD, prototiparea rapida si reverse engineering (relevare).

De mai bine de 25 de ani, compania Kreon a fabricat sisteme de inalta calitate pentru masurarea 3D cu si fara contact. Produsele Kreon sunt folosite peste tot in lume, in multe industrii, cum ar fi auto si aeronautica. Kreon lucreaza printr-o retea vasta de distribuitori din intreaga lume pentru a ramane aproape de clienti si pentru a oferi solutii personalizate. Fiind stimulati de satisfactia clientilor, ofera cele mai bune solutii pentru indeplini­rea asteptarilor si necesitatilor acestora.

Valorile fundamentale in care Kreon Technologies crede sunt: performanta, cunostinte tehnice (know-how), calitate, inovare, fiabilitate.

Cunostinte tehnice (know- how)

De mai bine de 25 de ani, compania Kreon a implementat tehnologii avansate si a fabricat sis­teme cu materiale de inalta calitate. Controleaza procesul de asamblare a produselor sale si le calibreaza in fiecare etapa. Kreon s-a angajat sa le ofere clientilor sai solutii pentru a-i ajuta sa scada costurile si timpul de productie, sa controleze pro­cesele si sa-si creasca eficienta.

Imbunatatiri si inovare

Feedback-ul clientilor ajuta compania Kreon Technologies sa-si imbunatateasca performantele si sa-si adapteze solutiile. Sunt atenti la nevoile clientilor, aflate intr-o permanenta evolutie. Indiferent de domeniu, industria auto sau aerospatiala, educatie sau alte industrii, sunt alaturi de clienti, sprijinindu-i pentru a obtine rezultate. Vin in intampi­narea asteptarilor provocatoare ale acestora cu sis­teme de cel mai inalt nivel tehnic.

Metrologie / masurari 3D

Pentru a fabrica un produs conform, este esential ca in timpul procesului sa fie indeplinite toate standardele de proiectare, dezvoltare si calitate.

Cresterea complexitatii formelor produselor, diversitatea materialelor folosite si termenele de livrare sunt elemente care influenteaza contro­lul calitatii. De aceea, instrumentele de masurare trebuie sa fie optimizate si adaptate fluxului de lucru al operatorului. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, Kreon a colaborat cu liderii software-ului de metrologie, pentru a dezvolta solutii ce combina tehnologii de masurare fara contact (scanere laser) si cu contact (palpatoare cu contact).

Inaltele cerinte si asteptarile clientilor privind controlul calitatii, masurarea 3D si vizualizarea abaterilor sunt satisfacute in totalitate de Kreon Technologies. Acum piesa se poate compara cu usurinta cu referinta sa CAD prin reprezentarea color, ca si prin inspectia in timp real a conceptelor geometrice.

Inspectia 3D fara contact - Economie eficienta de timp

Combinatia dintre densitatea informatiilor, viteza de achizitie a datelor si algoritmii care se potrivesc cel mai bine creeaza o economie de timp. In plus, programul pentru controlul automat este mult mai usor si mai rapid in utilizare decat masurarea traditionala prin palpare. In practica, metodele fara contact sunt mai simplu de folosit, datorita lipsei dispozitivelor de fixare, ceea ce adauga flexibilitate masinilor existente si proceselor. De exemplu, folosind Kreon laser scanner in locul unui palpator standard se economiseste circa 50% din timpul de procesare a controlului unei piese stantate.

Reverse engineering (relevare) - Diminuarea costurilor si a timpului

Scanerele laser 3D Kreon sunt capabile sa genereze date digitale de la orice obiect fizic. Scanarea 3D de inalta calitate (gama de scanere Solano si Zephyrill conectate la masini de masurat in coordonate sau la bratele de masurare Kreon) reproduce, practic, virtual, toate detaliile unui obiect. Plugin-ul Kreon ajuta operatorii sa foloseasca un binecunoscut software pentru reverse engineering prin generarea oricarei suprafete din norul de puncte cu ajutorul scanerelor Kreon.

Prototipare rapida - Scanare, modificare si reproducere

Masinile de prototipare sunt acum capabile sa produca orice model numeric 3D pe un obiect fizic in cel mai scurt timp posibil. In consecinta, este usor sa prototipezi sau sa schimbi fizic un obiect si apoi sa-l reproduci. Scanerele laser Kreon se potrivesc perfect in acest proces, deoarece fiecare obiect sau model poate fi scanat rapid si usor in 3D. Norul de puncte obtinut poate fi apoi interconectat (retea poligonala), modificat si „imprimat” in 3D.

Comentarii