Fierastrau automat cu banda 340 KATANA X-CNC-LR, Pegas Gonda, automat, control hidraulic, alimentare multipla, taiere perpendiculara sau in unghi

Pegas Gonda
308.190,00 RON 332.459,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Pegas Gonda
Cod produs - SKU 340KATANAX-CNC-LR

Descriere

Este un ferăstrău automat cu panza bandă, foarte eficient, controlat hidraulic, cu alimentare multiplă.

Mașina de tăiat cu panza bandă este proiectată pentru tăierea în ciclu automat atât perpendicular, cât și în unghi. Acesta permite tăieturi unghiulare 0 - 60 de grade la dreapta și 0-45 de grade la stanga.

Rotirea automată pentru tăieturi unghiulare face parte din programele de tăiere. Mișcarea alimentatorului se face folosind un șurub cu bile. Mișcările bratului de taiere se face folosind un șurub cu bile. Rotirea bratului de taiere se face cu ajutorul rotilor dintate.

Mașina de debitat cu panza banda este potrivită pentru tăierea otelurior de construcții și a profilelor din oțel. Masina are dispozitiv de avans al materialului cu cursa lunga L = 1000 mm (un pas de avans). Mașina este construită pentru tăierea automată a barelor lungi, cu rotirea automată inclusă. Când mașina taie in program automat cu tăieturi unghiulare și cu lungimi mai mici de 500 mm, mașina întrerupe ciclul automat și așteaptă.

Masina este potrivita pentru producția în serie și datorită construcției sale robuste permite tăierea unei game largi de materiale, inclusiv oțeluri inoxidabile și oțeluri de scule, atât profile, cât și materiale pline.

Sistemul de control:

 • Masina este echipata cu automat programabil PLC SIEMENS SIMATIC S7-1200. Actionarea panzei banda, deplasarea bratului de taiere si a dispozitivului/menghinei de avans sunt controlate complet si actionate cu ajutorul tehnologiei SIEMENS
 • Displayul color tactil – HMI SIEMENS TP 700 COMFORT permite comunicarea ușoară cu operatorul.
 • Masina permite lucrul in două moduri:
 • CICLUL SEMIAUTOMAT: Mașina taie materialul imediat într-un mod semiautomat. Operatorul folosește dispozitivul/menghina de avans a mașinii pentru manipularea cu materialul și pentru avansul exact al materialului în zona de tăiere. Mișcarea alimentatorului se realizează prin actionarea unor butoane manuale sau prin funcția GOTO. După pornirea funcției GOTO, operatorul setează poziția dispozitivului de avans, apasă butonul START și dispozitivul de avans se deplaseaza în poziția setată.
 • CICLUL AUTOMAT: dispozitivul de avans executa avansul materialului conform programului setat. Operatorul stabilește programul de tăiere, mașina execută aceste programe, este posibila editarea a 1000 de programe diferite. O parte dintr-un program reprezinta o setare completă a tăierii: viteza panzei banda, viteza de avans de taiere, setarea pentru reglare automată, reglarea înălțimii materialului de tăiat, stabilirea lungimii materialului și numărul de bucăți. Lungimea și numărul de bucăți se pot seta în 20 de linii de program, mașina face avansul materialului în mod automat la diferitele lungimi stabilite. Sistemul de control arată fezabilitatea tăierii prin desene.
 • Sunt doua regimuri de baza de reglare automata a sistemului (ASR): ARP si RZP-2.
 • RZP-2: reglarea zonelor de taiere. Sistemul permite setarea vitezei optime de avanse (mișcare de avans de tăiere) și a vitezei panzei banda în 5 zone diferite, în funcție de poziția panzei banda. Operatorul poate alege doua moduri de reglare: DEFENSIV – potrivit pentru tăierea materialelor foarte dure cu panze banda cu carbură. Viteza de avans de taiere este încetinită la începutul și la sfârșitul tăierii. OFENSIV – potrivit pentru tăierea productivă a barelor rotunde solide. Viteza de avans de taiere și viteza panzei banda sunt marite la începutul și la sfârșitul tăierii. Este un principiu similar sistemului ARP. Avantajul este posibilitatea de reglare a vitezei panzei banda.
 • ARP: Sistem de reglare automată a vitezei de avans de tăiere în funcție de rezistența la tăiere a materialului sau de uzura panzei banda.
 • Sistemul oferă două moduri de bază ale ARP: BIMETAL și CARBIDE.
 • Modul BIMETAL este potrivit pentru optimizarea avansului de tăiere la tăierea profilelor cu panze banda bimetal. Avansul de tăiere este mai mare dacă panza banda taie părțile laterale ale profilului. Pe măsură ce panza banda ajunge la materialul plin, sistemul reduce în mod automat avansul de tăiere, astfel încât golul dintre dinții panzei banda să nu fie umplut.
 • Modul CARBIDE este potrivit pentru taierea materialelor pline. Daca panza banda este uzata, se reduce avansul de taiere. Timpul de reactie este mai lent decat la modul BIMETAL.
 • Viteza de avans de tăiere este reglată de sistemul de comandă condus de servomotor, șurub cu bile și piuliță KM care permite o viteză de avans foarte precisă. Operatorul stabilește în program viteza de avans de taiere necesara (mm/min) și masina va regla vitez de avans de taiere.
 • Panoul de comandă este plasat pe aparatoarea roții de intindere a panzei banda. Este echipat cu buton de siguranță, alte butoane sunt pentru pornirea și oprirea mașinii și pentru alte setări.
 • Modul de siguranta cu autodiagnostic.

Constructie:

 • Masina este proiectată astfel încât să corespundă condițiilor extreme din activitatea de productie. Constructia solida a masinii, inclusiv a menghinei, permite folosirea cu eficienta maxima a panzelor banda bimetalice.
 • Bratul solid al masinii este in constructie sudata si asigura o taiere de precizie.
 • Bratul masinii se deplaseaza pe coloane cu ajutorul a patru ghidaje liniare de mare capacitate. Bratul masinii este actionat de suruburi cu bile.
 • Rotile de ghidare si intindere a panzei banda sunt din otel turnat.
 • Poziția superioară este setata automat folosind senzorul incremental al servomotorului, pentru măsurarea unei poziții deasupra materialului. Controlul poziției brațului este setat în programul de tăiere.
 • Poziția inferioară se regleaza cu ajutorul opritorului de reglare și a microîntrerupătorului. După ce brațul atinge poziția inferioară se trece automat în poziția superioară. Operatorul poate seta pozitia inferioara în programul de tăiere.
 • Menghina principala are bacuri masive turnate pentru fixarea materialului, bacuri care se deplaseaza pe ghidaje liniare. Deplasarea la distanta fata de panza banda este esentiala pentru taierea unghiulara stanga. Pentru taieri perpendiculare si taieri unghiulare dreapta menghina sta in pozitia standard. Deschiderea si inchiderea menghinei se face hidraulic. Masurarea se face cu banda magnetica si senzor incremental ELGO.
 • Un bac turnat al menghinei principale se deplaseaza pe ghidaje din otel fiind actionat de un cilindru hidraulic cu cursa mare si celalalt bac este fix.
 • Valve de reglare pentru reglarea presiunii în sistemul hidraulic pentru menghina.
 • Dispozitivul de avans al materialului (alimentator, feeder) este foarte rigid, are cursa de 1000 mm si este amplasat pe batiu cu ghidaje liniare cu role.
 • Actionarea alimentatorului se face cu variator de frecventa, motor electric cu encoder, transmisie cu curea dintata, si mecanism cu surub cu bile, piulita fiind montata pe alimentator.
 • Alimentatorul deplasează materialul care urmează a fi tăiat la menghina principala în funcție de lungimea setată care a fost reglată de operator la panoul de comandă. Poziția alimentatorului a fost verificată cu ajutorul unui encoder rotativ. Operatorul selectează una din cele trei viteze ale alimentatorului. La sfarsitul cursei miscarea se face cu avans redus pentru a ajunge la precizia exacta.
 • Indicarea existentei materialului in alimentator se face cu un senzor optic care observă dacă există un material în alimentator. Dacă nu există material în alimentator, semnalul se reflectă pe sticla/oglinda care se află pe falca mobilă și se întoarce la senzor. Mașina oprește alimentarea și așteaptă o altă bară.
 • Materialul deplasat în zona de tăiere este susținut de 4 cilindri. Trei dintre ei sunt mobili si unul este staționar. Cilindrii mobili ajuta la deplasarea materialului in pozitia optima. Acestia sunt plasati pe partea de alimentare.
 • Menghina alimentatorului este in constructie sudata robusta. Bacurile turnate asigura o prindere sigura a materialului.
 • Bacurile menghinei alimentatorului aluneca pe ghidaje din otel si sunt actionate de un cilindru cu cursa mare. Legatura dintre menghina alimentatorului si batiul masinii este flotanta/elastica, eliminandu-se erorile datorate neliniaritatii materialului.
 • Masa rotativa este in constructie sudata. Ea este amplasata si fixata de batiu folosind un ax masiv si rulmenti de precizie cu doua randuri de bile.
 • Rotirea mesei pentru tăieri unghiulare este asigurată de convertizorul de frecvență, de motorul electric si un angrenaj melcat. Funcția RoTo (rotiți în poziție) cu setarea automată a poziției dorite.
 • Unghiurile sunt indicate pe afișajul digital de pe panoul de comandă SIEMENS. Citirea unghiului se face cu un senzor incremental și o bandă magnetică.

Echiparea de baza a masinii:

 • Panza banda este condusa prin ghidaje din carburi metalice si rulmenti si este antrenata de roti din fonta turnata.
 • Panza banda este inclinata cu 4 gradefata de nivelul menghinei, rezultand performante marite la taierea profilelor, o durata de viata marita, precum si performante marite la taierea materialelor pline.
 • Ghidajele panzei banda situate inspre partea de actionare se afla pe o grinda fixa. Ghidajele panzei banda situate inspre rola de intindere/tensionare a panzei banda se afla pe o grinda mobila.
 • Grinzile de ghidare ale panzei banda sunt reglabile pentru întreaga gamă de lucru. Mișcarea și fixarea se face manual.
 • Grinda de ghidare se deplasează pe ghidaje liniare (1 șină, 2 cărucioare) cu o capacitate ridicată de încărcare.
 • Panza banda este prevăzută cu aparatori care protejează operatorul de span și de emulsia de tăiere.
 • Tensionarea hidraulică a panzei banda. Intinderea este controlată de o pârghie amplasată pe o valvă (pe brațul mașinii).
 • Indicarea automată a intinderii panzei banda cu ajutorul unui micro-intrerupator.
 • O perie de curățare a panzei banda cu acționare pasivă pentru o curățare și funcționare perfectă.
 • Actionarea panzei banda se face cu reductor melcat capsulat la care nu mai trebuie completat nivelul de ulei, motor electric trifazat cu dubla infasurare si variator de frecventa pentru reglarea continua a vitezei panzei banda intre 20 si 100 metri/minut. Motorul are termoprotectie de suprasarcina
 • Sistemul de racire imprastie emulsia de racire pe ghidajele panzei banda si direct in sectiunea de taiere cu ajutorul sistemului LocLine.
 • Masina are un batiu masiv care are un container de span. Batiul este proiectat pentru a se putea ridica masina cu motostivuitor sau cu macara.
 • Exista un indicator pentru confirmarea tensionarii panzei banda si pentru inchiderea aparatorii panzei banda.
 • Echipamentul electric de comanda este de joasa tensiune avand 24 V.
 • Mașina este echipată cu sistem hidraulic care controlează toate funcțiile mașinii. Împinge brațul masinii pentru a tăia, ridica bratul, deschide și închide menghinele, roteste masa pentru tăieturi unghiulare.
 • Unghiurile de rotire sunt afișate in grade pe ecranul tactil SIMATIC. Indicatorul unghilui foloseste un senzor incremental și o bandă magnetică.

Accesoriile de baza al masinii:

 • 340-F – motor cu variator de frecventa pentru reglarea continua a vitezei panzei banda
 • SIEMENS – comanda Siemens
 • 340-LED – iluminarea spatiului de lucru
 • 340-NPH – tensionarea hidraulica a panzei banda
 • 340-VTT – extractor de span melcat pentru span lung (otel inox), include container de span BOX-TRI
 • PEGAS ARP+ASR+RZP – Sistem pentru reglarea automata a parametrilor de taiere in functie de rezistenta materialului si de uzura panzei banda. ASR = Reglarea automata a taierii, in conformitate cu parametrii setati. Reglarea se face la inceputul si sfarsitul taierii. Este recomandata pentru taierea cu banza banda cu carbura. Actionarea se face cu servomotor
 • 340-PUD – afisarea digitala a unghiului reglat
 • 340-PCK – perie pentru curatarea panzei banda actionata de o roata de curea
 • 340-PVZ – cilindru pentru sprijinul materialului situat pe batiul masinii pe ghidaje liniare
 • 340-RTS-A – reglarea presiunii menghinelor, set de 2 buc. pentru ambele menghine
 • 340-IRP – indicarea vitezei de avans de taiere in mm/min pe afisajul panoului de comanda
 • 340-BSF – mecanism de avans al materialului cu ghidaje liniare, surub cu bile si servomotor
 • 340-BSB – deplasarea falcilor menghinei cu ghidaje liniare, surub cu bile si servomotor
 • 340-RNT – aparatoare de protectie frontala
 • pistol pentru curatarea spanului
 • panza banda
 • set de chei
 • manual de instructiuni

Cicul de lucru: dupa pornirea masinii, menghinele se strang automat, taierea se realizeaza cu viteza de taiere setata, la terminarea taierii bratul de taiere se ridica automat in pozitia superioara. Alimentatorul se deplasează cu piesa următoare în zona de tăiere (dispozitivul de alimentare se deplasează între poziția zero și poziția setată (lungimea pieselor tăiate). Menghina principala fixează materialul, se deschide menghina alimentatorului și se mișcă pentru a alimenta piesa următoare. Întregul ciclu începe din nou. Operatorul doar pune material nou și îndepărtează piesele tăiate. Este posibilă schimbarea vitezei panzei banda și a vitezei de avans de taiere în timpul tăierii.


Capacitati de taiere

mm 45° 60° -45° -60° Bundle Bundle
Tube 350 350 230 350 x x x
Rod 250* 180* 130* 180* x x x
Profile horizontal 500x340 380x340 220x340 220x340 x 500x180

* Valori recomandate. Recomandările producătorilor de panza bandă trebuie urmate atunci când alegeți să tăiați materiale pline, dimensiunile acestora fiind limitate de dimensiunea disponibilă a dinților pentru tipul specific al benzii.


Caracteristici tehnice

Total power Engine power Blade speed Blade lenght Weight
3x400V 3,0 20/100 4780x34x1,1 2150Dimensiunile si greutatea masinii

Lmin Lmax Bmin Bmax Hmin Hmax V
2500 2500 2720 2720 1870 1870 800

Detalii

SKU
340KATANAX-CNC-LR
Brand

Fierastrau automat cu banda 340 KATANA X-CNC-LR, Pegas Gonda, automat, control hidraulic, alimentare multipla, taiere perpendiculara sau in unghi - Recomandarea Vigra

Produse recomandate