Fierastrau cu banda, Thor 4, PEGAS-GONDA, 2 coloane, constructie extrem de robusta, pentru taierea materialelor dure sau foarte dure

Pegas Gonda
521.191,00 RON 542.161,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Pegas Gonda
Cod produs - SKU PEGAS-GONDA Thor 4

Descriere

Fierastrau cu banda PEGAS-GONDA Thor 4
Fierastrau automat cu panza banda cu doua coloane de mare productivitate cu dispozitiv de avans al materialului, cu avansuri multiple.
Fierastraul cu panza banda este proiectat pentru taierea performanta a materialelor foarte dure si dure. Aceasta fierastrau cu panza banda are o constructie extrem de robusta optimizata cu scopul de a obtine o rigiditate maxima a masinii si vibratii minime.
Deplasarea bratului de taiere si a dispozitivului de avans se realizeaza cu suruburi cu bile rectificate. Masina garanteaza o putere maxima si o taiere de precizie.
Masina este proiectata pentru taieri verticale.
Masina este potrivita pentru productia de serie in industrie. Masina este proiectata pentru a taia materiale din otel, dar si metale neferoase si usoare.
Conceptia fierastraului este de tip FCV (feeder-cut-main vice = dispozitiv de avans-taiere-menghina principala). Conceptia FCV permite taierea materialului in ciclu automat cu cel mai scurt capat posibil. Nu trebuie sa masurati si sa taiati capetele barei in ciclu semi-automat.

Sistemul de control:

  • Masina este echipata cu automat programabil PLC SIEMENS SIMATIC S7-1200. Actionarea panzei banda, deplasarea bratului de taiere si a dispozitivului/menghinei de avans sunt controlate complet si actionate cu ajutorul tehnologiei SIEMENS
  • Displayul color tactil – HMI SIEMENS TP 700 COMFORT permite comunicarea ușoară cu operatorul.

Masina permite lucrul in două moduri:


 • CICLUL SEMIAUTOMAT: Masina taie materialul imediat intr-un mod semiautomat. Operatorul foloseste dispozitivul/menghina de avans a masinii pentru manipularea cu materialul si pentru avansul exact al materialului in zona de taiere. Miscarea alimentatorului se realizeaza prin actionarea unor butoane manuale sau prin functia GTO. Dupa pornirea functiei GTO, operatorul seteaza pozitia dispozitivului de avans, apasa butonul START GTO si dispozitivul de avans se deplaseaza in pozitia setata.
 • CICLUL AUTOMAT: dispozitivul de avans executa avansul materialului conform programului setat. Operatorul stabileste programul de taiere, masina executa aceste programe, este posibila editarea a 1000 de programe diferite. O parte dintr-un program reprezinta o setare completa a taierii: viteza panzei banda, viteza de avans de taiere, setarea pentru reglare automata, reglarea inaltimii materialului de taiat, stabilirea lungimii materialului si numarul de bucati. Lungimea si numarul de bucati se pot seta in 20 de linii de program, masina face avansul materialului in mod automat la diferitele lungimi stabilite.


 • Fierastraul foloseste sistemul ATB = transportul automat al unei bare barei exact in zona de taiere. Operatorul ferastraului nu are nevoie sa taie materialul la fata. Sistemul minimizeaza timpul si costurile.
 • Viteza de avans de taiere este reglata de un sistem de control condus de servomotor, surub cu bile si piulita si care permite o viteza de alimentare foarte precisa. Operatorul stabileste in program viteza de avans de taiere necesara (mm/min) si masina o va seta.
 • Sunt doua regimuri de baza de reglare automata a sistemului (ASR): ARP si RZP.
 • RZP: reglarea zonelor de taiere. Sistemul permite setarea vitezei optime de avanse (miscare de avans de taiere) si a vitezei panzei banda in 5 zone diferite, in functie de pozitia panzei banda.
 • ARP: Sistem de reglare automata a vitezei de avans de taiere in functie de rezistenta la taiere a materialului sau de uzura panzei banda.
 • Sistemul ofera doua moduri de baza ale ARP: BIMETAL si CARBIDE.
 • Modul BIMETAL este potrivit pentru optimizarea avansului de taiere la taierea profilelor cu panze banda bimetal. Avansul de taiere este mai mare daca panza banda taie partile laterale ale profilului. Pe masura ce panza banda ajunge la materialul plin, sistemul reduce in mod automat avansul de taiere, astfel incat golul dintre dintii panzei banda sa nu fie umplut.
 • Modul CARBIDE este potrivit pentru taierea materialelor pline. Daca panza banda este uzata, se reduce avansul de taiere. Timpul de reactie este mai lent decat la modul BIMETAL.
 • KKR = verificarea perpendicularitatii taieturii. Sistemul directional masoara pozitia verticala a panzei banda. Daca viteza de avans de taiere este prea rapida, atunci motorul reduce automat avansul si asteapta pana cand panza banda ajunge in pozitia optima. Cand panza banda se intoarce in pozitie optima, atunci sistemul creste automat avansul de taiere.
 • Modul de siguranta cu autodiagnosticare.


Constructie:

 • Constructia fierastraului cu panza banda este conceputa pentru utilizarea la maxim a panzelor banda cu carbura. Masina are o constructie robusta care permite incarcare extrema in conditii de productie industriala. Toate componentele masinii sunt construite si optimizate pentru minimizarea vibratiilor si permit o putere maxima de taiere.
 • Cadrul masinii urca si coboara pe ghidaje liniare cu 3 sine cu 6 carucioare cu bile recirculabile. Ghidajul liniar este montat pe o coloana robusta. Amplasarea caii de ghidare liniare: 2 sine langa coloana la antrenarea panzei banda si 1 sina este pe coloana de la mecanismul de tensionare a panzei de banda.
 • Bratul masinii este robust, constructive sudata grea si este conceput astfel incat sa fie asigurata o rigditate si o precizie de taiere mare.
 • Miscarea cadrului pe ghidaj liniar, surub cu bile rectificat, piulita pretensionata, ambreiaj flexibil, angrenaj melcat si servomotor.
 • Rotile panzei banda sunt robuste din fonta si sunt perpendiculare pe planul sectiunii de taiere. Roata de antrenare este montata direct pe arborele de iesire. Roata este sustinuta de ambele parti de rulmenti=apasare minima pe arbore. Arborele de tensionare este fixat la ambele capete de doi cilindri hidraulici = presare redusa semnificativa si prelungire a duratei de viata. Placa de tensionare se deplaseaza pe ghidaj liniar = precizie sporita si elimina vibratiile. Montarea rotii de tensionare este cu anti-joc = rulmenti sferici cu doua randuri fixati prin piulita KM.
 • Cadrul utilizand un sistem de masurare pentru evaluarea pozitiei cadrului asupra materialului. Pozitia de sus a cadrului este definita de raza optica (senzor emisiv si receptor). Pozitia de lucru poate fi setata numeric de operator in program.
 • Fierastraul cu banda utilizeaza pentru identificarea pozitiei un encoder rotativ absolut= Nu este necesar sa se faca referinta pozitiei cand masina este pornita. Pozitia in jos poate fi setata liber in software
 • Menghina principala este in constructie sudata robusta din otel. Fixeaza materialul din spatele taieturii. Menghina permite deplasarea optimizata a aschiilor prin partea solida a menghinei direct in extractorul de aschii.
 • Falcile cu caneluri din carbura asigura o prindere sigura a materialului. Falca fixa are cursa scurta (deschizandu-se in timp ce se alimenteaza materialul, astfel materialul nu deterioreaza falcile menghinei si nu aluneca.) Falca cu cursa scurta = alimentare fara contact a materialelor strambe.
 • Falcile din menghina principala se deplaseaza pe sina in ghidaje liniare, actionate de un cilindru hidraulic. O falca este cu cursa lunga, iar a doua este cu cursa scurta.
 • Valve de reglare in sistemul hidraulic pentru reglarea presiunii menghinei.
 • Miscarea alimentatorului este realizata pe ghidaje liniare, surub cu bile, curea si servo-actionare.
 • Miscarea alimentatorului se face pana la panza banda si permite alimentarea materialului cu pierderi minime in ciclu automat.
 • Operatorul alege manual una dintre cele 5 viteze ale alimentatorului, in functie de greutatea si precizia materialului alimentat.
 • Pozitionarea precisa a alimentatorului se face automat cu ajutorul invertorului de frecventa SIEMENS, inclusiv setarea acceleratiei si incetinirea miscarii alimentatorului inainte de pozitia tinta. Senzorul de rotatie incremental pentru indicarea pozitiei alimentatorului face parte din servomotor.
 • Indicarea materialului in alimentator se face cu senzor optic - se observa daca exista un material in alimentator. Daca nu exista material in alimentator, semnalul se reflecta pe sticla care este situata pe falca mobila si se intoarce la senzor. Aparatul opreste alimentarea si asteapta un alt material.
 • Exista un transportor cu role care sustine materialul pe toata lungimea de alimentare.
 • Menghina de prindere a alimentatorului este o sudura robusta din otel. Falcile asigura fixarea in siguranta a materialului.
 • Falcile alimentatorului se deplaseaza pe doua sine pe ghidaj liniar actionate de cilindri hidraulici. O falca este cu cursa lunga (cilindru hidraulic cu cursa lunga). A doua falca este cu cursa scurta (cilindru hidraulic cu cursa scurta). Falcile cu cursa scurta se deschid in timp ce se alimenteaza materialul, astfel incat falcile sa nu fie deteriorate si materialul sa nu alunece. Falca cu cursa scurta = alimentare fara contact a materialelor strambe.
 • Fierastraul cu panza banda in executie standard ofera o zona deschisa de taiere in ambele parti - miscare fara contact a panzei banda din pozitia de jos in pozitia de sus cand taierea este terminata. Aceasta functie ofera o durata de viata mai lunga a panzei banda. Miscarea de deschidere a zonei de taiere se realizeaza prin miscarea de intoarcere a alimentatorului si retragerea placutelor vidia din ghidaje se realizeaza hidraulic.
 • Functia GTO (merge la pozitie). Fierastraul cu panza banda permite alimentarea multipla a materialului. Ofera 2 moduri de baza de alimentare automata a materialului. Mod periodic: alimentatorul se deplaseaza intre pozitia zero si pozitia specificata de alimentare. Modul treptat: Alimentatorul merge la valoarea limita, materialul este strans si avanseaza treptat pentru taiere.
 • Ghidarea panzei banda in ghidaje cu placute din carbura si rulmenti de ghidare, apoi in rotile din fonta si in partea superioara (miscare de retur) este panza banda sustinuta de un amortizor impotriva vibratiilor.
 • Prinderea hidraulica a pinzei banda in ghidaje, ceea ce permite o ghidare precisa, fara joc si schimbarea usoara a panzei banda (deschiderea hidraulica a ghidajelor)
 • Exista un ghidaj situat pe o grinda fixa pe partea de antrenare. Pe partea de intindere a panzei banda se afla ghidajul situat pe o grinda mobila.
 • Miscare ghidajului mobil este conectata cu miscarea menghinei, astfel incat sa se realizeze distanta minima dintre ghidaj si material.
 • Ghidajul mobil se deplaseaza pe ghidaj liniar. (2 sine, 4 carucioare) cu capacitate mare de incarcare.
 • Panza banda a fierastraului este echipata cu o aparatoare, care protejeaza operatorul de span si de emulsia de taiere.
 • Panza banda are aparatori de protectie, care protejeaza operatorul si locul de munca impiedicand aschiile si lichidul de racire sa iasa din masina. Fierastraul cu panza banda este echipat cu tensionarea hidraulica a panzei banda. Permite oricand conditii ideale de taiere. Puterea de tensionare este asigurata de 2 cilindri hidraulici.
 • Indicarea automata a tensiunii corecte a panzei banda se face cu senzor de presiune, regulator si barometru. Tensiunea corecta este asigurata de senzorul de presiune. Informatiile despre tensiunea panzei banda sunt afisate pe ecranul tactil.
 • Presarea hidraulica a panzei banda in ghidaje asigura miscarea fara joc a panzei banda in timpul taierii si schimbarea usoara a panzei banda prin deschiderea hidraulica a ghidajelor.
 • Peria de curatare a panzei banda este actionata de un electromotor si asigura o curatare perfecta.
 • Exista un reductor planetar si un electromotor trifazat. Reglare fluenta a vitezei panzei banda se realizeaza de catre un convertor de frecventa, pentru o schimbare fluenta a vitezei panzei banda.
 • Racirea exterioara a electromotorului se face cu un ventilator.
 • Sistemul de racire cu emulsie de taiere directioneaza emulsia de taiere pe ghidajele panzei banda si prin sistemul flexibil LocLine direct in sectiunea de taiere.
 • Batiul masiv are un rezervor pentru aschii si are extractoar de aschii. Batiul este proiectat pentru manipulare masinii cu macara.
 • Indicarea strangerii panzei banda si a deschiderii capacului cu ajutorul microintrerupatoarelor.
 • Tensiune de comanda joasa de 24 V.
 • Masina este echipata cu sistem hidraulic, care controleaza deschiderea si inchiderea menghinei principale si menghinei de alimentare, forta in ghidajele panzei banda, retragerea ghidajelor.
 • Carenaj complet, care acopera miscarea cadrului de taiere si a alimentatorului. Cadrul reduce riscul de ranire si contaminare in jurul masinii cu aschii si cu emulsie.
 • Toate gaurile, cavitatile si coloanele sunt umplute cu beton polimeric. Scopul este absorbtia maxima a vibratiilor de inalta frecventa (sunete) in timpul taierii.
 • Extractor de aschii. Tip: Extractor cu surub fara bara centrala. Potrivit pentru extragerea spanului din otel si otel inoxidabil.
 • Iluminarea spatiului de lucru.

Echiparea de baza a masinii:

 • SIEMENS HMI 9": Sistem de comanda SIEMENS cu display de 9"
 • TH4-NPH: Tensionarea hidraulica a panzei banda
 • LED: Lampa pentru iluminarea zonei de lucru
 • TH4-VTT: Extractor melcat de span. Include BOX TRI – container de span
 • TH4-HPV: Deplasarea bratelor ghidajelor panzei banda odata cu deplasarea bacurilor menghinei
 • PEGAS ARP+ASR+RZP: Sistem pentru reglarea automata a parametrilor de taiere in functie de rezistenta materialului si de uzura panzei banda. ASR = Reglarea automata a taierii, in conformitate cu parametrii setati. RZP = Reglarea se face la inceputul si sfarsitul taierii. Este recomandata pentru taierea cu banza banda cu carbura. Actionarea se face cu servomotor
 • TH4-IMB: Indicarea deplasarii panzei banda
 • TH4-RTS-A: Reglarea fortei de strangere a menghinelor. Set de 2 buc. pentru ambele menghine
 • TH4-GPZ: Tava pentru piesele taiate, lungime 500 mm. (nu poate fi utilizata împreună cu mesele cu role RDT/RDZ)
 • TH4-ECK: Perie de curatare a panzei banda actionata de motor electric
 • TH4-CMU2: Deschiderea zonei de taiere dinspre partea menghinei de avans. Fara contactul panzei banda cu materialul, deplasand panza banda in pozitia superioara
 • TH4-OCP: Revenirea bacurilor menghinei de avans. Este controlata de un cilindru hidraulic cu o cursa scurta, plasat pe ghidajele liniare
 • TH4-OCS: Revenirea bacurilor menghinei principale, stationare. Este controlata de un cilindru hidraulic cu o cursa scurta, plasat pe ghidajele liniare
 • TH4-ATB: Avansul automat cu precizie a materialului in zona de taiere
 • TH4-KKR: Verificarea perpendicularitatii taieturii
 • TH4-ABP: Reglarea automată fără contact a poziției de lucru a bratului de taiere cu ajutorul unui senzor optic
 • TH4-BSB: Mișcarea bratului de taiere pe ghidaje liniare, cu șurub cu bile și servomotor
 • TH4-BSF: Mișcarea alimentatorului pe ghidaje liniare, cu șurub cu bile și servomotor
 • TH4-FCV: Sistemul de avans deplasează materialul în zona menghinei principale. Acest sistem este gata pentru avansul materialului fără oprirea piesei în menghina principala
 • CDC: Biblioteca cu parametrii de taiere, operatorul introduce informatiile despre material (dimensiuni, tip, calitate) Setarea automata a parametrilor de taiere. Operatorul setează numai informații despre calitatea și dimensiunea materialului.
 • TH4-BGT: Ghidaje hidraulice pentru panza banda. Prindere hidraulică a pânzei de fierăstrău în ghidaje. Permite mișcarea fără joc a pânzei de fierăstrău în inserțiile de ghidare și schimbarea ușoară a pânzei.
 • panza banda
 • manual de instructiuni

Ciclul de lucru:

Dupa pornirea masinii, menghinele se strang automat, taierea se realizeaza cu viteza de taiere setata, la terminarea taierii microintrerupatorul pozitiei inferioare a bratului este activat, bratul de taiere se ridica la pozitia superioara si menghinele se deschid automat. Materialul este deplasat de dispozitivul de avans in regim periodic (dispozitivul de avans se deplaseaza de la pozitia de zero la pozitia setata de avans) sau in regim consecutiv (dispozitivul de avans se deplaseaza la pozitie) si strange materialul si avanseaza in pozitia de taiere consecutiv. Menghina principala fixeaza materialul, menghina alimentatorului este inca inchisa si intreaga procedura se repeta. Operatorul incarca numai materialul si indeparteaza materialul taiat. Este posibila reglarea avansului de taiere a bratului si a vitezei panzei banda in timpul taierii.

Capacitati de taiere

mm 45° 60° -45° -60° Bundle Bundle
Tube 450 x x x x x x
Rod 450 x x x x x x
Profile horizontal 450x450 x x x x 450x300 x

Caracteristici tehnice

Total power Engine power Blade speed Blade lenght Weight
3x400V 9,0 15-150 6380x54x1,1 6100

Dimensiunile si greutatea masinii

Lmin Lmax Bmin Bmax Hmin Hmax V
3300 3300 2100 2100 2340 2340 800

Fierastrau cu banda, Thor 4, PEGAS-GONDA, 2 coloane, constructie extrem de robusta, pentru taierea materialelor dure sau foarte dure - Recomandarea Vigra

Produse recomandate